Vergoed door alle zorgverzekeraars

Praktijkadres:
Stevenshof 32 3319 AX Dordrecht
Tel. 0786511450/0636539286
Mail: crielaard@dcn.nu

Privacy verklaring

Cholesterol 2017-07-01T01:11:45+00:00

Cholesterol

Is er een verhoogd cholesterolgehalte bij je geconstateerd, dan is het raadzaam eens goed naar je voeding te kijken. Soms kan zonder medicijngebruik al veel bereikt worden.

Het dieet- of voedingsadvies is afhankelijk van hoe hoog je cholesterolgehalte is en ook van de cholesterol ratio (dit is de verhouding tussen goed HDL en slecht LDL cholesterol) en ook nog van het hele vetgehalte van je bloed (triglyceriden).Vaak zijn een aantal kleine aanpassingen van je voeding al voldoende. Je moet bijvoorbeeld zoveel mogelijk magere en halfvolle producten gaan gebruiken. Ook het vervangen van harde door vloeibare vetten in je voeding is al een hele verbetering. Ik geef je hiervoor praktische adviezen voor het boodschappen doen, het koken en je keuze van tussendoortjes.

 

Is je gewicht te hoog dan moeten wij hier ook aan werken. Zie Afslanken.

Gewichtsverlies geeft altijd verbetering van de bloedcholesterolwaarden en –triglyceridenwaarden te zien. Dit resultaat kan na circa 3 maanden gemeten worden.

Vaak gaat een voedingsadvies om het cholesterolgehalte te verlagen samen met een zoutbeperking. Hoe eet je toch lekker met deze beide aanpassingen? Het is mogelijk! Als diëtist kijk ik naar je totale intake en kan ik berekenen of een haring of een keer naar de chinees in je voeding is in te passen. En ik geef je tips en recepten voor lekker koken.

Je krijgt van mij altijd een persoonlijk voedingsadvies op papier mee. Hierbij houd ik rekening met je levens- en werkomstandigheden, voorkeuren of je afkomst (Hindostaans, Turks, Marokkaans, Antilliaans, Pools etc.). Soms raad ik ook aan extra plantensterolen of voedingssupplementen te gaan gebruiken.
Je krijgt folders en recepten mee om zelf creatief aan de slag te gaan met je nieuwe voedingspatroon. Je zult merken dat je er zo aan gewend bent. En het is echt niet de bedoeling dat je nooit meer een patatje mag, als het maar in een gezonde soort vloeibaar vet is gebakken.