Vergoed door alle zorgverzekeraars

Praktijkadres:
Stevenshof 32 3319 AX Dordrecht
Tel. 0786511450/0636539286
Mail: crielaard@dcn.nu

Privacy verklaring

Voorlichting 2017-06-01T08:23:32+00:00

Voorlichting

Als ervaren diëtist en lerares voeding BVE vind ik het altijd leuk uitgenodigd te worden voor het verzorgen van een cursus, workshop, voorlichtingsavond, ouderavond of gezondheidsmarkt. Ik maak daarbij gebruik van audiovisuele middelen en zet mijn publiek aan het werk of aan het praten over het onderwerp. Er zijn veel onderwerpen mogelijk, de afgelopen jaren heb ik onder andere voorlichting gegeven over:

 • ouderenvoeding
 • voeding voor het basisschoolkind
 • voeding op het kinderdagverblijf
 • voeding in de zwangerschap
 • voeding bij diabetes
 • het voorkomen van ondervoeding
 • voeding voor uw personeel
 • voorkomen van overgewicht

Ik werd daarvoor gevraagd door scholen, bedrijven, andere zorgverleners en een wijkcentrum. Natuurlijk doen we een voorbespreking over wat de belangstelling en wensen zijn en wat de doelgroep is. Ook maak ik een offerte en ik onderzoek de mogelijkheden voor eventuele vergoeding door de zorgverzekeraars vanuit hun preventiebudget.

Cursussen en workshops

Het afgelopen jaar heb ik samen met een collega diverse workshops verzorgd die door de ZGWA (zorggroep) aangeboden werden. Onderwerpen waren: vet in de voeding, zoutgebruik en koolhydraten.

Circa 20 personen per avond volgden de workshop met veel plezier. Er was aandacht voor zowel de theorie als het persoonlijke, er waren tips voor lekker koken en eten met minder zout en gezond vet en er werd geproefd. De deelnemers vulden een quiz in en stelden veel vragen.

Bij voldoende belangstelling zullen er meer workshops door de ZGWA worden georganiseerd. Ik kondig deze aan op mijn website en facebook pagina. U kunt ook de website van de ZGWA bekijken voor het aanbod http://www.zgwa.nl/nieuws

Workshop Eetplezier en Beweegkriebels

Het Voedingscentrum heeft deze workshop ontwikkeld en de materialen beschikbaar gesteld. Zeer geschikt voor de belangstellende ouders en personeel van de kinderopvang, peuterzaal en onderbouw van de basisschool. Ik als diëtist heb alle materialen in huis en kan de cursus komen verzorgen. U betaalt dan alleen mijn tijdsbesteding, waar ik een offerte voor maak. Deze workshop omvat de onderwerpen:

 • omgaan met strijd aan tafel
 • lekker spelen en bewegen
 • hoe geef je het goede voorbeeld
 • belonen zonder snoep en frisdrank
 • omgaan met TV en PC
 • tips voor een actieve dag

In ontwikkeling: de twee avonden omvattende cursus: “Goede voeding hoeft niet veel te kosten”. Het doel is om mensen te leren hoe ze met een beperkt budget toch gezond kunnen eten. Het verhogen van het prijsbewustzijn, het kennismaken met betaalbare producten en overbrengen van kennis over gezonde en goedkope voeding is hierbij belangrijk. Deze cursus is vooral geschikt voor mensen die van een minimuminkomen moeten rondkomen. Door de aangereikte tools kunnen zij hun financiële positie èn hun gezondheid aantoonbaar verbeteren.

Heeft u hiervoor interesse als instantie, neem dan contact met mij op.

Copywriting

Ik schrijf graag over mijn vakgebied en heb diverse boeken geschreven over voeding en gezondheid. Voor mijn beroepsvereniging de DCN schreef ik ‘Eten buiten de deur en op feestjes’ en samen met twee ervaren collega’s ‘Het Voedingsdagboek voor Kinderen’.Over mijn belevenissen in mijn diëtistenpraktijk schreef ik enige jaren columns voor de bladen Eva Magazine en Visie.

Ook was ik betrokken bij het project Gezond en Weldoen. Samen met Rosaline Ratering schreef ik het dagboek Gezond en Weldadig met per dag informatie over bewegen, gezond eten en Bijbelse inspiratie. Aan het boek Eva Lifestyle heb ik meegewerkt voor het onderdeel gezonde voeding en gewichtsbehoud. Op de website: http://www.gezondenweldoen.nl/shop zijn de boeken te bestellen en kun je lid worden voor leefstijlbegeleiding met een missie.

Uw Bedrijf

 • U wilt gezonde werknemers, maar merkt dat deze zwaarder en trager worden?
 • De bedrijfsarts trekt aan de bel over het hoge ziekteverzuim?
 • Door de ploegendiensten in uw bedrijf zijn je werknemers ongezonder dan elders?
 • Uw medewerkers missen kennis over gezonde voeding en/of bepaalde diëten?

Als diëtist kan ik veel betekenen op het gebied van voorlichting over gezonde bedrijfsvoeding. Te denken valt aan een workshop of cursus of aanwezigheid op een gezondheidsmarkt. Samen met bijvoorbeeld een fysiotherapeut kan ik alle werknemers een gezondheidsadvies geven met een persoonlijk opvolgtraject voor degenen die echt een gezondheidsprobleem hebben.

Daarbij is het mogelijk de bedrijfskantine door te lichten en in overleg met de cateraar te gaan om te komen tot een gezonder en toch aantrekkelijk aanbod.
Kleine voorzieningen als het neerzetten van een waterapparaat of fruitschaal of het inrichten van een fitnesszaaltje kunnen al een positieve impuls geven aan een gezondere lifestyle.
Voor zorginstellingen is het mogelijk het personeel door mij te laten bijscholen en trainen. Ik heb in het beroepsonderwijs gewerkt en heb dus lesbevoegdheid en ervaring in lesgeven.

Samen spreken wij door wat het doel moet zijn van mijn bijdrage en in welke vorm dit plaats gaat vinden. Ik maak tevoren een offerte en vaak is er ook een beroep te doen op preventiefondsen van o.a. de zorgverzekeraars. Persoonlijke opvolging wordt vergoed door de basisverzekering, zie vergoedingen