Vergoed door alle zorgverzekeraars

Praktijkadres:
Stevenshof 32 3319 AX Dordrecht
Tel. 0786511450/0636539286
Mail: crielaard@dcn.nu

Privacy verklaring

Andere zorgverleners 2017-08-22T05:56:54+00:00

Andere zorgverleners

In Dordrecht werk ik samen met diverse andere zorgverleners. Zij kunnen rechtstreeks naar mij verwijzen waarbij ik een verwijsbrief of telefonisch of mailcontact op prijs stel voor het overdragen van de gegevens en achtergrond van de gezamenlijke patiënt.

Ook geef ik soms een gezamenlijke workshop, bedrijfsvoorlichting of lezing. Zie cursussen.

Assistente van de (huis) arts

De spin in het web van de huisartsenpraktijk is de assistente. Vragen komen altijd eerst bij haar terecht. Ook voedings- en dieetvragen. Niet alles hoeft bij de huisarts of diëtist terecht te komen. Wel sta ik altijd open voor vragen en overleg.

Verwijzen kan via een verwijsbrief, Collab voor diabetes, CVR en longziekte en sinds 2017 ook alle diagnosen via Zorgdomein Lokaal. Huisbezoek is mogelijk.

Drinkvoeding en andere dieetvoeding kan het beste via de diëtist worden aangevraagd. Ik ken alle soorten en wanneer zij toegepast kunnen worden. Ik begeleid en bestel dit en zorg voor de vergoeding door de zorgverzekering. Ook sondevoeding thuis hoort hierbij.

Wil je folders of verwijsbriefjes bestellen, bel me dan op 0786511450/0636539286 of stuur een mailtje naar crielaard@dcn.nu  Ze komen dan zo snel mogelijk naar je toe.

Verloskundige

Elke verloskundige krijgt in haar praktijk te maken met zwangeren die geen optimaal voedingspatroon hebben. Er zijn vrouwen met deficiënties in de vitamines en mineralen, die bijvoorbeeld streng vegetarisch, veganistisch of volgens een mode dieet eten. Deze vrouwen zijn gebaat bij een goede voedingsanamnese met voedingsberekening en –advies in praktische vorm zoals een dagmenu, weekplanning, boodschappen en tips voor een druk leven.

Vaker komt voor dat een vrouw te snel aankomt en een te hoog gewicht in de zwangerschap dreigt te bereiken. Dit kan samen gaan met hoge bloeddruk en/of met albuminerie. Een screening van de voeding met een persoonlijk advies en voedingsplan voor de zwangerschap kan veel verbeteren. En na de zwangerschap gaan vrouwen vaak bij mij door met een advies gezonde, (licht)energiebeperkte voeding en een aantal malen coaching en begeleiding.

Zie ook het onderdeel zwangerschap op deze website.

Fysiotherapeut

Voeding en beweging horen bij elkaar voor een gezonde leefstijl. Veel patiënten die bij de fysiotherapeut komen zijn te zwaar en dit is een remmende factor voor het bereiken van het therapiedoel van de fysiotherapeut. Denk aan knie- en enkel problemen, rugproblemen, revalidatie, fibromyalgie en algemene overbelasting van het bewegingsstelsel.

Daarom krijg ik ook regelmatig patiënten die door de fysiotherapeut zijn doorverwezen en verwijs ik zelf ook patiënten naar de fysiotherapeut of naar fysio-fitness onder begeleiding van een fysiotherapeut. Ook heb ik met fysiotherapeuten cursussen en bedrijfsvoorlichting gedaan. Bij intensief sporten kan een gezonde, op maat gemaakte voeding de prestaties verhogen en het welbevinden en de energie verhogen.

Logopedist

De samenwerking tussen diëtist en logopedist is noodzakelijk bij neurologische  problemen die kunnen leiden tot slikproblemen, kauwproblemen en vermagering en sub-optimale voeding. Bij een doorgemaakt CVA of bij de ziekte ALS lukt het vaak sondevoeding uit te stellen of te vermijden door goede slikadviezen door de logopedist in combinatie met een aangepaste voeding door de diëtist. Soms kan fijnmaken of zachte voeding nodig zijn, verrijkt met extra eiwit en energie. Ik kan als diëtist ook dieetvoeding en –supplementen aanvragen en indien nodig de specifieke sondevoeding. Altijd maak ik een advies op maat en begeleid ik de patiënt zo intensief als nodig is, eventueel op huisbezoek. Plezier houden in eten staat hierbij voorop en natuurlijk het behouden van de conditie en het welbevinden.

Psycholoog of POH-GGZ

De achtergrond van een over- of onder-eetpatroon is vaak psychologisch. Zo heb ik veel patiënten met emotie gestuurde eetbuien en met een binge eating syndroom of boulimia in diverse gradaties. Vaak is er met eenvoudige tips en adviezen veel te bereiken, maar soms is de aanvullende begeleiding door een psychotherapeut noodzakelijk. Dit geldt zeker voor patiënten met anorexia nervosa. Ik stel overleg en verwijzing dan ook erg op prijs en vind de combinatie voedings- en psychologische advisering veel patiënten echt helpt.

Schrijf je in voor mijn Nieuwsbrief

Regelmatig breng ik een nieuwsbrief voor huisartsen, praktijkondersteuners en andere zorgverleners uit met actuele ontwikkelingen of interessante onderwerpen uit de diëtetiek die van belang zijn voor de zorgverleners waar ik mee samen werk. Deze nieuwsbrief kunt u hieronder vinden. Als u uw praktijk emailadres invult dan stuur ik hem digitaal naar u toe. Er zullen circa 3 nieuwsbrieven per jaar verschijnen.

Je gegevens worden veilig verwerkt en nooit zonder jouw toestemming voor andere doeleinden gebruikt, zie mijn privacy verklaring.