Emotie eten

Gewichtsverlies valt niet altijd mee. Eigenlijk weet bijna iedereen wel wat een gezond eetpatroon is. En misschien eet je een groot deel van de dag ook wel gezond en bewust. Maar misschien zijn er ook situaties waarbij je je eetgedrag ineens niet meer onder controle hebt. Of je merkt dat je naar eten grijpt op momenten van vermoeidheid, verveling, blijdschap, frustratie, verdriet of omdat je wel iets verdiend hebt na een lange werkdag.

Op die momenten ben je niet meer de baas over je eetgedrag. Iets lijkt de leiding overgenomen te hebben. En hoe boos je ook bent op jezelf als je tóch weer te veel gegeten hebt, en hoe je je ook voorneemt om dat de volgende keer echt niet meer te doen, toch gebeurt het je telkens weer.

Het is een vicieuze cirkel waarin je gevangen zit, en het lijkt bijna onmogelijk om die te doorbreken…

Dieetbehandeling

Emotie-eten, het woord zegt het eigenlijk al, heeft alles te maken met gevoelens en gedachten. Deze gevoelens en gedachten komen uit niemand anders voort dan uit jezelf. Tijdens de behandeling gaan we op zoek naar die gevoelens en gedachten die van invloed zijn op je eetgedrag. Dat kan heel confronterend en eng zijn, maar het is tegelijkertijd ook bevrijdend. Door je gedachten en angsten recht aan te kijken kun je namelijk de leiding weer over nemen!